GIFT GUIDE: ДЛЯ НЕЕ | ДЛЯ НЕГО
Назад

Casablanca. Естетика відпочинку

28 апреля


Французький бренд CASABLANCA з’явився у 2018 році. Оптимістичні кольори, авторські принти та виключно комфортні силуети швидко привернули увагу, і від них досі не можна відвести погляд. Креативний директор бренду Шараф Тажер формує власний трохи фантазійний всесвіт, в якому краса завжди домінує над буденністю.


img_01
Бомбер CASABLANCA
38064 грн.
47580 грн.
Футболка CASABLANCA
5676 грн.
Кепка CASABLANCA
3870 грн.
img_02
Свитшот CASABLANCA
13420 грн.
Бейсболка CASABLANCA
4773 грн.
img_03
Шорты CASABLANCA
12810 грн.


Шараф Тажер працював над колекціями OFF-WHITE і консультував Supreme, стояв у витоків streetwear-бренду Pigalle і відкривав паризький клуб Le Pompon, в якому Вірджил Абло зіграв свій перший діджей-сет. У 2018 році цей досвід зібрався у його перший самостійний бренд – CASABLANCA. Спочатку марка пропонувала лише чоловічий одяг, що не завадило Кендалл Дженнер та іншим жінкам додати ці речі до свого гардероба. У 2020 році CASABLANCA випустив першу жіночу колекцію, а наразі більшість дизайнів бренду – унісекс.


Того ж року Шараф Тажер став фіналістом конкурсу LVMH Prize та увійшов до шорт-листа Inernational Woolmakr Prize 2021 – свого часу цю премію отримали Кард Лагерфельд та Ів Сен Лоран. Цікаво, що Шараф не має професійної модної освіти – натомість він вивчав архітектуру і народився спадковим естетом. Його дідусь був художником з мозаїки, і приймав замовлення від короля Марокко. Його батьки були кравцями, тож Тажер зростав в оточенні краси та моди. Точніше, він зростав в Парижі, а народився в Марокко. Батьки Шарафа зустрілися саме в Касабланці – ця романтична історія закарбована у назві бренду.


img_04
img_05
Рубашка CASABLANCA
25406 грн.
29890 грн.
Шорты CASABLANCA
22295 грн.
26230 грн.
Панама CASABLANCA
14152 грн.
17690 грн.


У пам’яті Шарафа Касабланка залишилася місцем нескінченних канікул, що помітно втілюється в естетиці марки. Дизайнер каже, що створює одяг не для певної категорії людей, віку чи статі. Він працює для тих, хто може оцінити комфорт та елегантність, хто хоче помічати красу та привносити її до кожного моменту. А для того, щоб збалансувати красу комфортом, Тажер повсякчас використовує спортивні силуети. Тенісні комплекти, світшоти, трикотажні костюми та олімпійки – важливі об’єкти бренду. Вони прикрашаються написами, логотипом або принтами, зображення для яких створюють художники. Проте одяг CASABLANCA – не для спорту. Це aprés sport – час після пробіжки, партії в теніс або іншої активності, коли хочеться перевдягнутися у зручний одяг та насолодитися заслуженим відпочинком. Знайоме відчуття?


Це відчуття легкості забезпечується кожною деталлю CASABLANCA. Натхнення Шараф знаходить в архітектурі, подорожах і природі, уважно розглядаючи кожен її прояв, від заходів Сонця до придбаного в супермаркеті фрукту. Ці образи втілюються в життя за допомогою високого професіоналізму – одяг бренду відшивається в Англії, Італії та Марокко. CASABLANCA не використовує пластик. Ґудзики створюються з кокосової шкарлупи, а більшість речей – з органічної бавовни.


img_06
Свитер CASABLANCA
16592 грн.
20740 грн.
img_07
Худи CASABLANCA
16836 грн.
Брюки CASABLANCA
13420 грн.


На відміну від багатьох сучасних дизайнерів, Шараф не є прихильником штучного хайпу. Єдина колаборація бренду – з New Balance – вийшла довготривалою й оригінальною. Тажер загалом прагне, аби його одяг дарував оригінальность, але без надмірності. Почуття гумору – так, а гостра іронія – не для CASABLANCA. В інтерв’ю виданню Complex Шараф Тажер згадував почуту від друга фразу, яка його вразила: «Краса має значення». Здається, все, що робить CASABLANCA, врешті решт вимірюється саме цими словами.

Copyright © 2024 The Icon, All Rights Reserved | Skalar
Отмена подписки
добавлено в избранное
Будет использовано бонусов
ВОССТАНОВИТЬ ПАРОЛЬ

Контрольная строка была выслана по E-Mail. Пожалуйста, дождитесь письма, так как контрольная строка изменяется при каждом запросе.
Товар добавлен в корзину
Заказ отменен
Отмена заказа
Быстрый заказ
Ваш заказ успешно оформлен!
Сообщить о наличии
Укажите свои контактные данные
и мы свяжемся с Вами когда товар будет в наличии.
Сообщить о наличии
Ваш запрос успешно принят!
ПОЖАЛУЙСТА, ВЫБЕРИТЕ РАЗМЕР